Tekst: Peter Widmer
Foto: Frank Nielsen
Danmarks ældste bluesforening, B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association, holdt en vellykket og hyggelig reception i anledning af udgivelsen af 25-års-jubilæumsbogen om B’Sharp på udgivelsesdagen, og der var meget at fejre.
B’Sharps reception, der løb af stablen torsdag den 23. januar 2020 klokken 15-17 på kulturhuset Rampelys, Bindslev Plads 6 i Silkeborg, var velbesøgt. Der var mange publikummer, der havde været med helt fra starten af B’Sharp for 25 år siden, der var nuværende og forhenværende bestyrelsesmedlemmer og mindst én forhenværende foreningsformand.
Desuden var der forhenværende og naturligvis nuværende frivillige, nyere publikummer, folk fra andre bluesforeninger, så som Christian Borg og Bodil Petersen fra Bluesnight Randers og Peter Buhl fra Bluesforeningen Crossroads i Vejle, samt diverse andre folk, der ville være med til at fejre B’Sharps 25-års jubilæum.
Der var ydermere andre gode folk som journalist Kurt Balle Jensen, der står bag jubilæumsbogen B’Sharp 1995-2020. 25 år med blues i Silkeborg, og flere andre kulturpersonligheder, der på én eller anden måde har været i berøring med B’Sharp gennem bluesforeningens 25 år lange levetid.
Bortset fra præsentationen af bogen om B’Sharp, som formand og booker for foreningen, Charlie Tambaur betegnede som ”den første og største bog om en dansk bluesforening,” skulle B’Sharps jubilæum jo også fejres, og det blev det så med levende musik og meget mere.
Originalbesætning
Som man blandt andet kan læse her, blev B’Sharp stiftet i 1995 af Lars Brinkmann, Ove Wennerberg og Kristian ”Kikkan” Haraldset. Alle tre var aktive bluesmusikere i det legendariske band Bop Till U Drop. Hertil kom Charlie Tambaur.
Charlie Tambaur var på stiftelsestidspunktet for B’Sharp radiovært på Radio Silkeborgs bluesprogram Crossroads, så bluesforeningen blev altså stiftet af tre bluesmusikere plus en radiovært, som Bop Till U Drop-folkene syntes, ville være god at have med i deres bluesforening-projekt, for han vidste noget om blues (se også B’Sharp 1995-2020. 25 år med blues i Silkeborg, s. 9).
Til receptionen og bogpræsentationen kunne man høre en næsten komplet originalbesætning af Bop Till U Drop, der på afdæmpet, positiv vis diverterede med blå toner. Imidlertid gik bandet ikke i gang, før Charlie Tambaur havde givet arrangementet et godt startskud med en fin indledende tale.
Eksempelvis sagde Charlie Tambaur følgende: ”Vi har vokset os store. Vi er lidt stolte – Danmark ældste og største bluesforening.” B’Sharp-folkene har al mulig grund til at være stolte, for det er et fornemt stykke foreningsarbejde, de har lavet – og laver den dag i dag.
Forplejning
Til enhver reception og til enhver fejring hører også forplejning til de fremmødte i form af mad og drikke. Det var der også ved denne lejlighed. Der var frit slag i baren, hvor der var to slags øl at vederkvæge sig med plus andre drikkevarer. Det var der mange, der benyttede sig af under livlig snakken.
Der blev blandt andet udvekslet minder fra B’Sharps mange leveår mellem de mange lykønskere, der også diverterede sig med vand og kaffe i udstrakt grad. Lidt til ganen var der også. Der var nemlig flere forskellige spændende og velsmagende godbidder i form af diverse kanapéer, og der var rigeligt til alle.
Og der var taler. Talerrækken blev styret af et af B’Sharps bestyrelsesmedlemmer, Kjeld Loftager. Overtegnede fremsagde et par ord med fokus på foreningen som sådan og sammes fine arbejde i historisk perspektiv og opfordrede de velvillige fremmødte til at rejse sig og udbringe et trefoldigt hurra efter det obligatoriske ”B’Sharp længe leve!”
Og så skulle der råbes ”25 år til!” – og det blev der! Christian Borg fra foreningen Bluesnight Randers påpegede i sin tale blandt andet det gode samarbejde, der er etableret mellem Bluesnight Randers og B’Sharp, og endvidere overrakte Thomas Olesen, næstformand og medlemsansvarlig for B’Sharp, et maleri af John Lee Hooker til Charlie Tambaur under sin tale.
Fantastisk
Kai Krogh Christiansen, der har været formand for B’Sharp, kaldte samme ”en fantastisk forening” i sin lange lykønskningstale. Dernæst kom formanden for Silkeborg Kulturråd, Karsten Petersen, på banen som taler og ønskede eksempelvis B’Sharp god vind også fremover. Desuden overrakte han en flaske whisky til Charlie Tambaur.
Sidste taler var Ib Kjærgård, der står bag hædersprisen Møblomania Blues Award, som i mange omgange er blevet tildelt vinderne af Danish Blues Challenge. Ib Kjærgård stod for eftermiddagens korteste tale, der i al sin enkelthed lød: ”Jeg vil bare sige tak.”
Med Ib Kjærgårds fem ord lange tale var det slut med dagens talerække, men der blev sandelig snakket, smilet og leet blandt de mange gæster til musikalsk ledsagelse ved tangentmanden Kim Nedergaard og Steen Frederiksen på guitar. Også Bop Till U Drop spillede op igen med Robert Thompson på guitar og vokal.
Desuden hørte man duoen Jan ”Siggi” Sigismund og Steen Frederiksen en stund, før Charlie Tambaur ved 17-tiden tonede frem på scenen igen med følgende ord, bortset fra et stort og velment ”tak for i dag!” til receptionsgæsterne:
”Rampelys vil være vores base i lang tid fremover, som det har været det de sidste 25 år,” og dét var jo en god besked at tage med hjem fra en vellykket og hyggelig bogreception og fejring af B’Sharps 25-års jubilæum.
Læs anmeldelse af B’Sharp 1995-2020. 25 år med blues i Silkeborg her.