Så er der atter liv i Blues Alive Festival i Horsens

B.B. & the Blues Shacks
Foto: Felix Engel

Tekst: Peter Widmer

Også i år er det nogle fine navne, som Blueskartellet i Horsens, der står bag Blues Alive Festival, præsenterer. Der skal således ikke herske tvivl om, at festival-publikummet vil få sig en stribe endda særdeles gode musikoplevelser i løbet af dagen.

Allerede op til Blues Alive Festival 2020 var det klart, at festivalen droslede en kende ned på antallet af programsatte bluesnavne (læs her). Hvor der førhen var syv bluesnavne på plakaten, var der ”kun” projekteret med fem sidste år, hvor festivalen i øvrigt blev aflyst (læs her).

Blues Alive Festival 2021 foregår i Håndværkerforeningen, Allégade 16A, 8700 Horsens. I år er der fem regulære koncertnavne på plakaten. Festivalen løber af stablen den 30. oktober 2021, koster 300 kr. at deltage i, og kører klokken 16-23. Der er dog lidt snor i sluttidspunktet, som afhænger af, hvor længe dagens sidste band spiller, og hvordan stemningen blandt publikum i det hele taget er, og dén plejer at være god.

Skulle festivalen – som det skete sidste år – blive aflyst på grund af coronaen, er der håb forude for dem, der har købt billet til Blues Alive Festival 2021. Af Blueskartellets hjemmeside fremgår det nemlig, at:

”Vi regner bestemt med at kunne gennemføre uden nogen restriktioner. Skulle det modsatte være tilfældet, giver vi besked og åbner for at refundere købte billetter” (se her).

Glimrende sted

Som Bluesnews.dk tidligere har fastslået, er Håndværkerforeningen et glimrende sted at afholde Blues Alive Festivalen (læs her og her).

Carsten Mellson
Foto: Frank Nielsen

Imidlertid er der i år et par ændringer i forhold til den seneste Blues Alive Festival – 2019-udgaven. Bluenews.dk har haft formand, booker og pressekontaktmand Carsten Mellson fra Blueskartellet i Horsens i røret til en snak om Blues Alive Festival:

Carsten Mellson, i forbindelse med den seneste Blues Alive Festival – 2019 – havde I 350 billetter til salg, og festivalen blev udsolgt. Vil I sælge flere billetter i år?

– Det ville naturligvis være herligt, hvis vi kunne lukke 400-500 publikummer ind i år, men det kan vi bare ikke grundet de gældende brandforskrifter. Jeg skal ikke lægge skjul på, at Blueskartellet har brug for nogle flere penge. Vi satte nemlig, ligesom så mange andre, en pæn sum penge til i foråret på grund af coronaen.

Hvor mange folk vil I gerne have ind?

– Det maksimale antal publikummer, vi må lukke ind i år, er 300, så det er det antal, vi sigter efter. Dertil kommer naturligvis Håndværkerforeningens personale, musikere og frivillige hænder. Alt i alt når vi så op omkring de 350 mennesker, men igen: 300 folk er, hvad vi må lukke ind – og sælge billetter til – grundet brandregulativerne. Vi gør i øvrigt rigtig meget med hensyn til markedsføring af festivalen i denne omgang.

Ved Blues Alive Festival 2019 var der musik i caféen. Er det det samme i år?

– Nej. I år har vi kun musik i Store Sal, der ligger på første sal. Caféen, der ligger i stueetagen, kan man så bruge som et hyggeligt sted at trække sig lidt tilbage fra musikken, få en snak og måske lidt at spise og drikke.

Gå i nul

Mod slutningen af Blues Alive Festival 2019 sagde du til mig:

”Vi skal ikke tjene penge på dét her. Det vigtigste er, at folk er glade for de orkestre, vi præsenterer, og det er mit klare indtryk, at samtlige kunstnere er blevet rigtig godt modtaget af publikum.”

Er dette stadig din eller Blueskartellets holdning, og hvorfor?

– Vi vil gerne have et overskud i år, grundet at vi som sagt har mistet penge i foråret, men vi lever også med at gå i nul.

Du var lidt inde på det før, men lige tilbage til mad og drikke: Kan man købe drikkevarer dagen og aftenen igennem, og i givet fald hvor?

Håndværkerforeningen

– Ja, i Caféen kan man godt få den lille sult og tørsten stillet, men så er der jo også Håndværkerforeningens buffet at gå ombord i. Buffeten bliver i øvrigt serveret i Caféen relativt tidligt på aftenen og koster kun 130 kr. (læs mere her). Man kan enten købe buffet særskilt, eller man kan købe en samlet festivalbillet med buffet for 430 kr.

Hvad hvis man ikke er interesseret i Håndværkerforeningens gode buffet? Kan man så få noget at spise på anden måde?

– Som sagt kan man godt få lidt at spise i Caféen, men er man ikke tilfreds med dét, må man ud på gader og stræder og finde noget at stille sulten med.

Hjælpe

I år går I med livrem og seler og har – i modsætning til under tidligere Blues Alive Festivaler – ingen udenlandske navne på programmet, lige undtagen tyske B.B. & the Blues Shacks. Til gengæld er det nogle virkelig fine danske navne, I har hyret. Er det på grund af muligheden for en corona-relateret aflysningen af festivalen, at I primært har booket danske bands?

– Vi kan ikke se nogen corona-forhindringer, så vi regner med, at alt går godt.

– Angående programmet vil jeg sige, at jeg synes, at vi skal hjælpe de danske musikere og primært hyre danske musikere – på grund af coronaen. De har haft det svært. Det var de andre i Blueskartellet enige i, da vi snakkede om, hvem vi skulle booke til Blues Alive Festival 2021.

Er Blueskartellet i gang med at planlægge festivalen og booke bands til Blues Alive Festival 2022?

– Ikke endnu, men det kommer til at ske inden længe.

Konferencier

Jesper Bjarnesen er som tidligere konferencier og underholder tillige solo på festivalen. Begge dele gør han godt, men var det måske ikke en idé at få Skriver Bjarnesen Band på scenen f.eks. til næste år?

Jesper Bjarnesen
Foto: Frank Nielsen

– De er jo rigtig gode. Imidlertid kører Jesper Bjarnesen, så vidt jeg ved, jo næsten kun med bandet JB & the Hüggeli. Ellers spiller han til alle mulige arrangementer, og den mand kan jo praktisk taget spille alt.

Mig bekendt har der aldrig været den mindste smule klammeri af nogen art på Blues Alive Festival, kun gode vibrationer. Synes du, at lokationen for festivalen – Håndværkerforeningen – er et sted, hvor publikum kun kan have det godt?

Carsten Mellson svarer med et rungende ”Ja!”

Der har så heldigvis ikke været klammeriproblemer. Imidlertid har der været lydproblemer. Således var lyden problematisk under Blues Alive Festival 2018, hvor der var plads til lydmæssig forbedring (læs her). Ligeledes var der lydmæssige udfordringer at tackle på Blues Alive Festival 2019 (læs her).

Slettet

Håndværkerforeningens Store Sal
Foto: Peter Widmer

Blueskartellets gode folk er klar over disse lydmæssige knuder, og hertil siger Carsten Mellson:

– Vi forsøger at forbedre lyden. I år bliver der nogle kriterier. Fronthøjtalerne bliver sat ned på gulvet, og musikerne får at vide, at de ikke må spille for højt. Vi prøver absolut at gøre lyden bedre, og vi er fortrøstningsfulde med hensyn til resultatet af vore fælles anstrengelser.

Tidligere har pladeforhandleren fra Cat Music i Horsens været på festivalen med en stand, og der har også været en hattemand, en ølsælgende dame med mere. Gentager I successen igen i år med forskellige handlende?

– Nej. Det gør vi ikke. Vi har slettet de handlende i år. Nogle af dem omsatte for lidt. Desuden var der nogle ting, vi ikke var så glade for. Altså har bestyrelsen for Blueskartellet besluttet, at det skal vi ikke have i år.

Nu er det jo gået godt med publikumstilstrømningen til de sidste par Blues Alive Festivaler. Regner I med at få udsolgt også i år?

– Det kan man jo godt sige, så ja, siger Carsten Mellson med eftertryk.

Og med nedenstående program er der alle mulige gode grunde til at tro, at forhåbningerne om en udsolgt Blues Alive Festival 2021 bliver indfriet.

Master of the Telecaster

Ole Frimer
Foto: Jakob Wandam

Danmarks egen ”Master of the Telecaster”, guitaristen, sangeren og sangskriveren Ole Frimer og hans glimrende band er på festivalplakaten i år. Kort sagt drejer det sig om Ole Frimer Band. Ole Frimer er blandt andet inspireret af Texas-guitaristen Albert ”Master of the Telecaster” Collins.

Ole Frimer gjorde med sine fine medmusikere og norske Vidar Busk en fornem figur på Horsens Blues Festival 2016 (læs her). Ole Frimer står i spidsen for sit aldeles fremragende orkester Ole Frimer Band, der formår at blande blues med elementer fra andre musikgenrer på behændig vis. Resultatet er et homogent, men samtidig sprælsk udtryk.

Ole Frimer Band har med kun én udskiftning eksisteret i 10 års tid og er en fast sammentømret enhed, der altid er en stor fornøjelse at opleve i koncertsammenhæng. Alle fire orkestermedlemmer giver sig fuldt ud i deres fornemme formidling af Texas-inspireret blues, og bandets omfangsrige repertoire består primært af Ole Frimers egne langtidsholdbare kompositioner.

Som guitarist er Ole Frimer speciel, da han spiller uden plekter. Dét har han gjort siden starten af 1980’erne. Desuden er hans måde at anslå guitarstrengene blandt andet påvirket af den engelske superguitarist Jeff Beck. Foruden Fender Telecaster-guitar anvender Ole Frimer også Fender Stratocaster-guitarer. Desuden spiller han akustisk guitar fra tid til anden.

Alenlang

Ole Frimers musikerkarriere er alenlang og har båret frugt i form af diverse priser i forskellige sammenhænge. Han er født i 1952, og som guitarist dannede han sit første bluesband som 15-årig. Som 20-årig kom han med i et soulband som bassist, men det er som guitarist, at Ole Frimer har gjort sig bemærket gennem flere år.

Ole Frimer
Foto: Frank Nielsen

Det skal dog også påpeges, at Ole Frimer er i besiddelse af en fuldmodnet, fremragende (blues-)vokal, man også bør bide mærke i. I 1989 dannede han Frimer Band. Samme fik et første (live-)album – Blues uncovered – på gaden i 1990, og også dét holder den dag i dag. Siden blev det til yderligere tre fine album med forskellige besætninger, men i 1999 var det slut.

I 1996 hed det så Blue Junction med guitarduoen Ole Frimer og Uffe Steen i forgrunden, godt suppleret af Morten Brauner på bas og først Esben Bach, senere Claus Daugaard bag trommerne. Blue Junction lagde op i 2009 efter at have indspillet fire roste album, en dvd og et par singler.

Ole Frimer havde også i flere år et frugtbart samarbejde med dansk bluesmusiks nestor Peter Thorup, der døde i 2007. Imidlertid var Danmarks ”Master of the Telecaster” snart på banen med Ole Frimer Band, der foruden kapelmesteren selv bestod af Palle Hjorth på orgel, Jesper Bylling på bas og Claus Daugaard på trommer.

Udskiftning

Albumdebuten kom i 2014 med Blålys, der havde tankevækkende, velturnerede tekster på dansk tilsat fornemt instrumental- og vokalarbejde, og Blålys blev nomineret til en Danish Music Award. Så fulgte det både nationalt og ikke mindst internationalt roste album Live at Blues Baltica (2015) (læs anmeldelse her). I løbet af 2018 forlod Palle Hjorth dog Ole Frimer Band i al venskabelighed.

Claus Daugaard, Ole Frimer, Jesper Bylling
Foto: Frank Nielsen

En glimrende erstatning blev dog fundet i skikkelse af keyboardmanden Niels Ole Thorning, der officielt blev fast mand pr. 1. januar 2020. Senere samme år blev Blålys efterfulgt af det fornemme studiealbum faerd. Samme føjede nye dimensioner og nye lag i musikken til Ole Frimer Bands værk, og det kan virkelig undre, at faerd ikke blev i det mindste nomineret til en Danish Music Award (læs anmeldelse her).

Ole Frimer Band fik dog endnu en gang lige understreget orkesterets format, for 2020 blev afsluttet med udsendelsen af det aldeles fremragende live-album Live in Eppingen, der virkelig har hevet masser af positive ord hjem – både i ind- og i udland (læs for eksempel her, og læs anmeldelse her). Live in Eppingen var i år nomineret til en DMA i kategorien Årets Bluesudgivelse.

Tropper man op i Håndværkerforeningen i Horsens under Blues Alive Festival 2021 til koncerten med Ole Frimer Band, får man en helt sikkert uforglemmelig oplevelse bibragt af et band, der er helt på toppen, og som aldeles uomtvisteligt er i stand til at levere (blues-)musik i verdensformat.

Ole Frimer Band er: Ole Frimer (guitar og vokal), Claus Daugaard (trommer og kor), Jesper Bylling (bas og kor), Niels Ole Thorning (keyboard og orgel).

(Læs mere om Ole Frimer Band her).

Vokal-orkan

Sahra da Silva optrådte for første gang på en Blues Alive Festival i 2019. Her var hun på scenen med The Cornbread Project, og både Sahra da Silva og resten af orkesteret præsterede en aldeles fornem koncert (læs her).

Sahra da Silva
Foto: Jakob Wandam

Den Københavnske blues, jazz med mere-sangerinde Sahra da Silva vil sammen med sit fortræffelige orkester trykke den af på Blues Alive Festival 2021, og dét kan man kun se frem til, for Sahra da Silva er der nemlig masser af sprængstof i.

Sahra da Silva fik med sit forhenværende projekt, Jagged Soul, en ep – Sahra da Silva & the Jagged Soul fra 2012 – og et album – Oh, love fra 2014 – på gaden. Begge var udmærkede soul-udgivelser, der stadig tåler at blive hørt. I dag står den hovedsageligt på blues og rhythm & blues som på hendes nyudgivne cd #blueswoman (læs anmeldelse her).

Sahra da Silva har gennem de seneste ca. ti år opladt sin røst på samme scene som Alain Apaloo, Thorbjørn Risager samt Mike Andersen og mange andre. Desuden medvirker hun også på debut-cd’en Catawampus med The Cornbread Project (læs anmeldelse her), såvel som hun også indgår også i andre sammenhænge.

Frugtbart

Dette viste hun for eksempel på Randers City Blues Festival i 2017, hvor hun var en del af et frugtbart samarbejde med mundharpemanden, sangeren og guitaristen Nisse Thorbjørn alias Copenhagen Slim (læs her).

Sahra da Silva
Foto: Jakob Wandam

Bluesnews.dk har fulgt den københavnske vokalist og sangskriver, siden hun var en del af “KingBee’s Queen Thing” – Bjarne Rasks KingBee exBLUESive blues-søndag den 27. januar 2013 i Vejle.

Desuden senest i forbindelse med TourBuzz-støttekoncerten den 6. maj 2018 i Bygningens Store Sal, ligeledes i Vejle (læs om KingBee exBLUESive-arrangementerne her, og læs om TourBuzz-støttekoncerten her og her).

Sahra da Silva er vokset betydeligt som vokalist og som musiker gennem de sidste ti års tid. Hendes stemme er unik og er blevet yderst bemærkelsesværdig, vildt spændende og vidtfavnende. Hun har masser af positiv selvtillid, og så har hun udpræget humoristisk sans.

Eget band

Sahra da Silva er nu en kunstner, der som tidligere anført overvejende gør det i blues og relaterede genrer, og det gør hun forrygende godt, blandt andet sammen med sit eget band, Sahra da Silva Blues Quartet.

Sahra da Silva
Foto: Jakob Wandam

Dette kunne for eksempel kunne opleves på Køge Blues Festival i februar i år, hvor den ikke fik for lidt (læs her). Desuden er Sahra da Silva blevet en del af den internationalt anerkendte danske jazz-saxofonist Simon Spang-Hanssens store orkester Café Central (se her).

For god ordens skyld kan man jo også lige orientere sig lidt mere i Simon Spang-Hanssens univers her. Café Central rummer blandt andre også guitaristen Alain Apaloo, der i årevis har kunnet høres i flere forskellige blues-sammenhænge. Desuden spiller han i Sahra da Silva Blues Quartet (læs mere om Alain Apaloos indspilningsmeritter her).

Jo, der er sprængstof i Sahra da Silva, og der er noget at se frem til, når sangerinden og hendes solide band rammer Blue Alive Festival 2021 (læs endnu mere om Sahra da Silvas indspilningsbedrifter her).

Sahara da Silva var i øvrigt også nomineret til den nye DMA Blues-pris, der blev uddelt for første gang i august 2021 og hedder ”Ud af det Blå.”

Sahra da Silva Blues Quartet er: Sahra da Silva (sang med mere), Alain Apaloo (guitar), Marco Diallo (trommer) og Laust “Krudtmejer” Nielsen (basguitar).

Imidlertid er holdet, der træder på på Blues Alive Festival 2021 ifølge Sahra da Silva, som Bluesnews.dk har været i nylig kontakt med, følgende:

Sahra da Silva (vokal/percussion), Alain Apaloo (guitar), Chris Copen (tangenter), Laust “Krudtmejer” Nielsen (bas) og Marco Diallo (trommer).

Trainman Blues – en københavnsk-irsk kvartet

På Blues Alive Festival 2021 kan man også opleve den spændende københavnsk-irske kvartet Trainman Blues. Orkesteret albumdebuterede den 15. marts 2018 med et helt forrygende værk, der bar orkesterets navn (læs anmeldelse her).

Trainman Blues
Foto: Frank Nielsen

Trainman Blues har en absolut særegen lyd, der er en vellykket og velproduceret blanding af blues og mere up-to-date sort musik. Richard Farrells stemme er i absolut centrum, og debutalbummet fik en velfortjent Danish Music Award som Årets Danske Bluesudgivelse samme år (læs her).

To dage senere vandt Trainman Blues desuden blues-konkurrencen Danish Blues Challenge (læs her). Dermed fik orkesteret æren af at repræsentere Danmark ved European Blues Challenge, der fandt sted på Azorerne. Her fik de ifølge sædvanligvis pålidelig kilde fin respons fra publikum, men vendte tomhændede tilbage til Danmark (læs her).

Spillejobs har Trainman Blues haft flere succesrige stykker af (læs for eksempel her). I 2020 udsendte bandet nogle singler som forløbere for deres andet album Shadows and shapes, der udkom den 25. marts 2021 til fine anmeldelser (læs eksempelvis her).

Respekt

Trainman Blues blev i øvrigt tildelt hele to DMA-priser ved arrangementet Danish Music Awards Blues den 18. august 2021 i Randers (læs her). Trainman Blues hjemtog dels en pris, nemlig Årets Danske Bluesudgivelse, for Shadows and shapes, og dels løb Trainman Blues af med Blues Liveprisen. At score to priser i ét hug kan kun aftvinge respekt og må siges at være ret godt gået.

Trainman Blues (Laust “Krudtmejer” Nielsen, Thomas Crawfurd, Richard Farrell) ved Danish Music Awards 2021
Foto: Frank Nielsen

Kernen i Trainman Blues består af to kompetente mennesker med en fælles vision: Irske Richard Farrell, der er en enestående sanger, sangskriver, arrangør og guitarist, og produceren, komponisten, arrangøren og bassisten Laust ”Krudtmejer” Nielsen.

De to kernefolk er dog ikke alene. De suppleres nemlig aldeles fornemt af janitsharen Thomas Crawfurd og superguitaristen Ronni Boysen. Sidstnævnte erstattes fra tid til anden af andre fine guitarister, hvis han er forhindret i at spille jobs med Trainman Blues.

Imidlertid udgør dette firkløver af musikere sammen et yderst tight Trainman Blues, der ikke lyder som noget andet band, og som bestemt er en messe værd.

Ifølge Laust ”Krudtmejer” Nielsen, som Bluesnews.dk har været i forbindelse med, bliver holdopstillingen hos Trainman Blues på Blues Alive Festival 2021 originalbesætningen af orkesteret, nemlig Richard Farrell (sang/guitar), Thomas Crawfurd (trommer), Laust “Krudtmejer” Nielsen (bas) og Ronni Boysen (guitar).

Sehr prima aus Deutschland

Tyske B.B. & the Blues Shacks skulle have spillet på Blues Alive Festival 2020, men samme blev corona-aflyst. På Blues Alive Festival 2021 er der atter besøg fra udlandet i skikkelse af det værdsatte, rutinerede, kompetente og livs- og spilleglædeudstrålende blues-, soul- og rhythm & blues-band. Orkesteret må siges at kunne bære prædikatet Sehr prima aus Deutschland med rette og med stolthed.

Michael Arlt
Foto: Jakob Wandam

Gennem rigtig mange år har Bluesnews.dk adskillige gange haft fornøjelsen af at opleve tyske B.B. & the Blues Shacks gi’ den gas på mange forskellige scener i Danmark.

B.B. & the Blues Shacks, der har været i gang i 30 år, består af de tre veteranmedlemmer, mundharpemanden og forsangeren Michael ”Maddy” Arlt, hans bror, superguitaristen Andreas Arlt og den bundsolide bassist Henning Hauerken. Hertil kommer tangentmanden Fabian Fritz og den swingende trommeslager André Werkmeister.

Kvintetten gæster fra deres geografiske udgangspunkt, Hildesheim i Tyskland, ikke blot Danmark, for hele Europa er deres arbejdsplads. Desuden har de spillet – og indspillet – i USA, i Australien og i flere andre dele af verden.

Deres albumproduktion er lang og præget af høj kvalitet. Det samme kan man kun sige om deres koncerter, hvor de har det med at lægge deres ofte forskelligartede publikummer ned (læs for eksempel her).

Årets Kunstner

B.B. & the Blues Shacks har på to fuldlængdeudgivelser lavet et frugtbart samarbejde med den glimrende sydafrikanske sangerinde Bonita Niessen. Deres seneste fælles-cd er Sweet thing fra 2018 (se for eksempel her).

Andreas Arlt
Foto: Jakob Wandam

Desuden har de for eksempel indspillet live med amerikanske Tad Robinson. Det kom der et sprudlende album ud af, nemlig Live at Lucerne Blues Festival (1998).

B.B. & the Blues Shacks har alt i alt små tyve fuldlængdeudgivelser under bæltet og over 4.000 koncerter bag sig, så man må konstatere, at det er et gennemprøvet orkester, der snart runder Horsens. Tilmed har de fået flere priser, for eksempel den tyske German Blues Award.

Tilmed blev B.B. & the Blues Shacks tildelt den britiske Blues Lounge Radio Show Award som “Årets Kunstner” (”Artist of the Year”) 2020 ved uddelingen af The Blues Lounge Radio Show Awards sidste år. Ikke så ringe scoret endda af et tysk bluesband i England, der som USA har fostret rigtig mange gode blueskunstnere (se endvidere her).

B.B. & the Blues Shacks angriber ethvert publikum med afvæbnende charme og kompetence, og det er svært at sidde stille til orkestrets altid energiske og velswingende udladninger på enhver scene (læs mere om B.B. & the Blues Shacks her).

Tyk Chicago blues

Det solide østjyske orkester JJ & the Blues Gang går også på scenen på Blues Alive Festival 2021 og leverer en god gang tyk Chicago blues.

JJ & the Blues Gang

Bandet består af Jens Juel (sang/mundharpe), Jan Markfoged (guitar), Kim Grimstrup (bas) og Anders Gram (trommer). Orkesteret er en ny konstellation i det danske blueslandskab, men består af rutinerede musikere, der næsten alle har spillet blues i flere år.

Den stil, som JJ & the Blues Gang gør det i, er blevet beskrevet således: ”Kompromisløs og sveddryppende guitar- og mundharpebaseret Chicago blues.” Så er der vist ingen tvivl om, hvad man kan forvente af bandet, når dets medlemmer erobrer scenen i Store Sal i Håndværkerforeningen.

JJ står i øvrigt for Jens Juel, der høres på vokal og mundharmonika. I tidernes morgen stod Jens Juel i spidsen for sit orkester, kvartetten JJ Blues Band.

Samme indspillede i løbet af 2007 og 2008 det habile album Still stuck with the blues, der var produceret af legendariske Kasper Vorbeck, og som primært bestod af egne kompositioner.

Atter på banen

JJ Blues Band havde pæn succes, hvor end de kom frem, men i 2013 blev JJ Blues Band opløst. Imidlertid er Jens Juel nu atter på banen med sin nye kvintet JJ & the Blues Gang.

Bruuns Blues Band
Foto: Peter Widmer

Angiveligt er dette bands energiniveau på samme høje omdrejningstal som både JJ Blues Band og Bruuns Blues Band, som nogle af musikerne i JJ & the Blues Gang også har spillet sammen i.

Trommeslageren Anders Gram kommer egentlig fra heavy-genren, men har også snuset til bluesmusikken, som han er godt inde i.

Der er lagt op til en god gang energifyldt, tyk Chicago blues, når de gode jyder giver den gas i Håndværkerforeningen den 30. oktober i år.

Konferencier

Jesper Bjarnesen er fast konferencier på Blues Alive Festivalerne.

Jesper Bjarnesen
Foto: Frank Nielsen

Den garvede professionelle Horsens-musiker Jesper Bjarnesen er hverken rig eller berømt. Til gengæld er han far til Oscar ”Big O” Eriksen, der er god ved et trommesæt, og som både synger og spiller mundharpe i det prisbelønnede østjyske jump blues-band Big O & the Blue Quarters.

Jesper Bjarnesen, der er en respekteret musiker, er blevet tildelt flere priser. Eksempelvis modtog han til sin egen store overraskelse Blueskartellets Ærespris i 2018, og dét er da noget af en anerkendelse for en mand, der har knoklet i årevis for udbredelsen af den rytmiske musik (læs her).

Forinden blev Jesper Bjarnesen endvidere tildelt Horsens All Stars’ publikumspris 2018, og Jesper Bjarnesen er et skattet og veletableret navn i sin hjemby.

Jesper Bjarnesen, der startede sin musikerkarriere i 1977, spiller banjo og guitar og synger. Guitaren er dog i dag hans foretrukne strengeinstrument. Jesper Bjarnesen er leveringsdygtig i numre af kvalitetskunstnere som Van Morrison, Joni Mitchell og Dire Straits, i jazz-ballader, i ragtime-numre og i bluestoner.

Rock

Jesper Bjarnesen har spillet i utallige forskellige sammenhænge, primært inden for genrerne blues og jazz. Det sidste blandt andet med hæderkronede aarhusianske Klüvers Big Band.

Jesper Bjarnesen
Foto: Frank Nielsen

Imidlertid har han også markeret sig inden for andre genrer og var for eksempel et bærende led i det legendariske rockband Shotgone Wedding, der senere blev til Shotgone.

Senere var han et prominent medlem af Skriver Bjarnesen Band, der nød pæn succes på mange af Danmarks spillescener (se for eksempel her). Desuden har han optrådt solo mange gange.

Jesper Bjarnesen har også gjort sig yderligere bemærket på cd. Her har han eksempelvis den sympatiske fuldlængdeudgivelse Swinging Christmas på gaden, og den har solgt pænt.

Indpisker

Jesper Bjarnesen er også indpisker i det relativt nydannede JB & the Hüggeli, i hvilket Oscar ”Big O” Eriksen spiller trommer, og hvis debut-cd fik fine anmeldelser (læs for eksempel her).

JB & the Hüggeli
Foto: Frank Nielsen

JB & the Hüggeli udsprang i 2020 af Horsens-trioen Det Hyggelige Blues Band, hvilket man kan læse mere om her.

Jesper Bjarnesen kommer som antydet ovenfor også til at fungere som konferencier på Blues Alive 2021. Konferencier-rollen er han vant til, da han i flere omgange har styret slagets gang, blandt andet på bluesfestivaler i Horsens.

Her har han også fungeret som en musiker, der på bedste vis har lukket og slukket for de blå toner med sin stemme og sin guitar (læs her). Tilmed afsluttede han Horsens Blues Festival 2016 sammen med Mellson Blues Band (læs her).

Spilleplanen

Jesper Bjarnesen er altid behageligt selskab, hvis musikalske frembringelser man kan se frem til at lægge øre til. Det kan man få lejlighed til i Caféen klokken 18.15-19.15, hvor der er spisepause. Her leverer Jesper Bjarnesen nemlig taffelmusik, og både Håndværkerforeningens buffet og Jesper Bjarnesens toner skal nok glide ned hos de formentlig mange cafégæster.

(Er man endnu mere nysgerrig på Jesper Bjarnesens musikalske meritter, så kan man læse her).

Spilleplanen – inklusive pauser – på Blues Alive Festival 2021 ser i øvrigt ud som følger:

Kl. 16.00-17.00: JJ & the Blues Gang
Kl. 17.00-17.15: Pause/omstilling
Kl. 17.15-18.15: Ole Frimer Band
Kl. 18.15-19.15: Spisepause
Kl. 19.15-20.15: Sahra da Silva Blues
Kl. 20.15-21.15: Trainman Blues
Kl. 21.15-21.30: Pause
Kl. 21.30-22-30: B.B. & the Blues Shacks

Når BB & the Blues Shacks er færdige med deres sæt, og når publikum er faldet ned efter at have været udsat for de gode germaneres sædvanligvis glimrende energiudladninger, er det nok tid til at slappe af, og det kan man så gøre to steder, før man drager hjemad: I bar-området på 1. sal eller i Caféen i stuen.