Tekst og foto: Jakob Wandam
Pianisten, sangeren og sangskriveren med mere Chris Copen albumdebuterede i 2022 med I got hipped (læs anmeldelse her). Han havde dog allerede under sit borgerlige navn Christian Bundgaard udsendt duopladen Two generations (læs anmeldelse her) med Hans Knudsen i 2017.
Siden har den musikalske del af Chris Copens liv været fyldt med live-optrædener, men nu er tiden kommet til at indspille en opfølger til I got hipped. Faktisk hele to opfølgere har Chris Copen planer om, og derfor har han igangsat et crowdfunding-projekt via platformen Booomerang, som kan hjælpe med at finansiere indspilningsprojektet.
”En musikalsk bro”
”Begge album vil byde på en væld af originalnumre, krydret med personlige fortolkninger af nogle af mine yndlingssange, genfødt i nye, friske og moderne versioner,” skriver Chris Copen om projektet. Han fortsætter: ”Det er min ambition, at de to album skal bygge en musikalsk bro mellem New Orleans og København ved at samle en mangfoldig skare af musikere fra begge sider af Atlanten, som gennem årene har inspireret mig og hjulpet mig med at forme min musikalske vision.”
Chris Copen har da også erfaring med at spille med nogle af de bedste New Orleans-orienterede musikere både i Danmark og i selve halvmånebyen. På den hjemlige scene er Chris Copen en central del af den generation af musikere, der tæller for eksempel Jazz Five, Niclas Bardeleben og Mo Hippa Section, og han arbejder jævnligt sammen med dem alle. Også lokale koryfæer som Esben Just, Hans Knudsen, Norbert Susemihl og Ole ”Fessor” Lindgreen deler Chris Copen ofte scener med.
Københavnerne har set Chris Copen spille sammen med musikere fra New Orleans som James Martin og Taylor Smith. En planlagt turné med selveste John Boutté måtte desværre aflyses på grund af coronapandemien, men Copen og Boutté indspillede et par numre sammen i New Orleans (læs her og her).
De to planlagte album skal indspilles og udgives i løbet af 2024 og 2025, fortæller Chris Copen, som lover musik ”fra funky New Orleans grooves til bayou blues. Fra voodoo vibes til bløde ballader. Fra dansable brass band 2nd lines til rockin’ rytmer.”
Frynsegoder
Vil man bidrage til projektet, er der flere muligheder, som alt efter beløbets størrelse medfører forskellige frynsegoder. De spænder fra en personlig takkehilsen fra Chris Copen til adgang til Chris Copens onlinekursus ”Blues Piano Bootcamp” og hans kommende fotobog The soul of New Orleans. A photographic exploration. Hertil kommer naturligvis selve musikken, som udkommer i digital form.
De indsamlede midler vil blive brugt til studieindspilninger, musikerhonorarer, mix, mastering og albumdesign. Der er tale om et såkaldt flexible funding-projekt, hvor gennemførelsen ikke er afhængig af, om der opnås 100 % funding. Så de donerede beløb vil blive udbetalt til projektindehaveren, uanset om hele den projekterede finansiering bliver nået.
Man kan bidrage til indsamlingen via Booomerang-platformen her, hvor man også kan læse mere om albumprojekterne.